Om uw eigen score te zien in onderstaand profiel kunt u links de schuifjes verplaatsen die betrekking hebben op de tien genoemde gedragsstijlen. Zet alle tien schuifje voor uw gevoel op de juiste plek en uw profiel wordt ‘live’ aangemaakt.

Deze tool geeft u inzicht in één van de instrumenten die wij gebruiken. Interesse in de echte tests en de mogelijkheden? Neem dan direct contact met ons op.

Tekst in roos div.

Algemeen

Op basis van de positie die u heeft gekozen met behulp van de schuifjes bij de tien gedragsstijlen wordt er een profiel samengesteld. Elke gedragsstijl heeft een as in dit profiel. De scores op elke as worden met elkaar verbonden en vormen het profiel. Hoe verder op de as (vanuit het midden gerekend) des te hoger u scoort op deze gedragsstijl. Het profiel heeft in de basis een Dominantie as (verticaal) en een Affiliatie as (horizontaal). Zit het profiel meer boven de helft van het midden dan is dat meer Dominant en is de score rechts georiënteerd dan is de mate van Affiliatie (vriendelijkheid) verhoogd.

De Vector

De vector is de resultante van de scores van de tien gedragsstijlen. Een samenvatting van de tien domeinen. De richting van de vector zegt iets over de globale oriëntatie van uw interpersoonlijke gedrag. Is de vector gericht naar de linkerbovenhoek, dan is het interpersoonlijke gedrag te karakteriseren als ‘dominant-vijandig’; linksonder: ‘onderdanig-vijandig’; rechtsonder: ‘onderdanig-vriendelijk’; rechtsboven: ‘dominant-vriendelijk’. De grootte van de vector geeft de intensiteit aan, bijvoorbeeld hoe groter de pijl in de rechterbovenhoek, hoe meer het interpersoonlijk gedrag van de persoon ‘dominant-vriendelijk’ te karakteriseren is. Dus de lengte van de vector geeft de intensiteit aan; hoe sterker de respondent geneigd is gedrag uit het betreffende kwadrant te vertonen.

Uitleg Kwadranten

Dominant-Vijandig: veelal een dominant persoon met een zakelijke houding waarbij leiding geven een belangrijke eigenschap is of een agressievere aanpak de voorkeur geniet (meer overheersend) Onderdanig-Vijandig: veelal een persoon met een verhoogde mate aan scepsis die een meer ‘op zich zelf zijnde’ houding verkiest Onderdanig-Vriendelijk: veelal een persoon die er voor kist zich meer afhankelijk op te stellen ten opzichte van de ander en meer introvert is Dominant-Vriendelijk: vaak extraverte personen die houden van gezelligheid waarbij een vector naar linksboven meer zakelijk is en een vector naar de Affiliatie as meer gericht is op samenwerking en altruïsme.